Media

Verdwaal in het media bos van de Zelfspot. Raak geinspireerd door anderen en kom tot actie voor jezelf.

Podcast

Blog

Fotografie

Video

Podcast

Inspiratie, veerkracht, persoonlijke ontwikkeling. Laat je meenemen op een reis vol metaforen en reflectie.

Heb je ook een inspiratievol verhaal om te vertellen en wil je dit delen in de podcast? Neem dan contact met ons op.

Van Rups tot Vlinder (een hersentumor en nu met Albert Odijk)

In een mensenleven zijn er momenten die levensveranderend zijn. Voor Albert was dit het moment toen hij erachter kwam dat hij een hersentumor had. Hij omschrijft dit als een overgang van rups naar vlinder, niet wetend waar deze vlinder heen zou vliegen. Sommige dingen in het leven overkomen je. Het enige waar je invloed op hebt is hoe je er vervolgens mee omgaat. Hij verteld zijn verhaal over zijn eigen invloed op het herstel in een ziekteproces en over de prachtige vlinder die is ontpopt.

De gekleurde Olifant (Kleurrijk leven met een handicap met Jacco Holthuis)

Bij Jacco ligt er een gekleurde olifant thuis op zijn bank. Deze staat symbool voor al zijn eigenschappen, kwaliteiten en valkuilen. Dit is bij Jacco niet anders dan bij wie dan ook, al voelde dat voor hem niet altijd zo. Eén van zijn kleurtjes is zijn handicap, spasmen. Dit brengt uitdagingen met zich mee, maar maakt hem ook uniek. Wat zijn jouw kleurtjes?

De Zingende Jas (Stembevrijding met Lien Cornelissen)

Een jas kan te groot zijn, te klein, niet jouw kleur of steil. Anderen kunnen jouw jas niet zo mooi vinden, waardoor jij een jas gaat dragen die jou niet zo goed past. Dit kun je lang volhouden, maar vroeg of laat scheur je er uit. Lien was in haar werk als jurist niet gelukkig. Het heeft haar veel bevrijding opgeleverd om te stoppen met wat ze deed en te zoeken naar wat beter bij haar paste. Haar stem werd haar bevrijding. Welke jas heb jij aan? Past die?

Samen op een vlot (verslaving en herstel met Nils Lechner)

Het hebben van een verslaving kan voelen alsof je eenzaam en alleen op een vlot de rivier op drijft. De oplossing lag niet op zijn eigen vierkante meter. Hiervoor moest Nils vertrouwen op anderen. Hij meerde aan en liet mensen toe op zijn vlot om in herstel te komen. Uiteindelijk leerde hij ook anderen te helpen en ontstond er ruimte om dromen waar te maken.

Het Zwaard van Ramon (OCD met Ramon Potter)

Dat is waar Ramon mee heeft rondgelopen door zijn dwangmatige angsten (OCD) over zijn seksualiteit en zelfbeeld. Hij durft hier nu open over te zijn en overwint zijn schaamte door er onder andere met zelfspot naar te kunnen kijken. Angsten zijn nooit helemaal weg. Ze zijn onderdeel van het leven, maar Ramon heeft manieren gevonden om hier anders mee om te gaan.

By Life Connected (Natuurbehoud met Lars Vermeer)

Natuurbehoud gaat niet alleen over natuur. Het gaat vooral over het bij elkaar brengen van mensen, te luisteren en hen onderdeel te maken van een wereld die lief is voor onze natuur. Kunnen wij als mensen het tij keren om onze natuur te behouden? Hoe start je een project dat zo groot is en waar geen beginnen aan lijkt? Het begint allemaal met een droom… Lars van By Life Connected verteld hoe hij dit in Zambia aanpakt.

Het podium (in actie komen)

Iets willen of echt iets doen zijn twee verschillende dingen. Het één speelt zich af in je hoofd, het ander vergt moed en beweging. Is er iets wat jij graag wilt doen, maar niet durft? Wat is jouw droom? Kom in actie en klim mee het podium op voor meer levensgeluk!

Veerkracht bij een eetstoornis (met Annaleid Bakker)

We staan in deze podcast stil bij het hebben en herstellen van een eetstoornis. Daar is veerkracht en moed voor nodig. Annaleid vertelt openhartig hoe zij haar eetstoornis ervaren heeft en hoe het haar gelukt is de controle los te laten, met een vrijer en gelukkiger leven als resultaat.

Tuintjes onderhouden (aandacht aan levensgebieden)

We hechten allemaal op een andere manier belang aan bepaalde levensgebieden zoals je werk, sociale contacten, hobby’s of je persoonlijke ontwikkeling. Je kunt dit zien als allemaal kleine tuintjes die je zult moeten onderhouden. Neem door het luisteren en meeschrijven bij deze podcast eens de tijd om stil te staan bij jezelf. Welke tuintjes heb jij te veel of te weinig aandacht aan besteedt de afgelopen tijd? Dit doen we uiteraard weer met een gezonde dosis Zelfspot en geeft je hopelijk inspiratie om in actie te komen met kleine herstelwerkzaamheden in jouw tuintjes.

De bergtocht (verlies & rouwbegeleiding met Johanneke de Vries)

Ik ben in gesprek gegaan met Johanneke de Vries. Zij vertelt aan de hand van haar persoonlijke verhaal hoe zij veerkrachtig heeft kunnen omgegaan met het verlies van haar kind aan de dood en hoe dit haar geïnspireerd heeft tot het geven van rouwbegeleiding. Wij hopen dat door het luisteren van deze podcast jij durft stil te staan bij je eigen verlieservaringen en iets leert om daar mee om te gaan. Ook voor mij was het maken deze podcast zeer persoonlijk en waardevol om te kunnen vertellen over de dood van mijn moeder inmiddels bijna 5 jaar geleden. Even stilstaan en weer door met veerkracht.

De valkuil (kwaliteiten en valkuilen)

Iedereen heeft ze. Kwaliteiten en valkuilen. Herken je die van jou en hoe zorg je er voor dat je die kwaliteiten benut en je niet in je valkuilen struikelt? Schrijf mee en kom er achter in deze podcast.

De tijdmachine (Mindfulness, leven in het hier en nu)

In deze podcast van De Zelfspot gaan we in op het leven in het hier en nu, ook wel mindfulness. Door meer in het hier en nu te zijn met je aandacht, kun je meer rust ervaren en ook meer genieten. Het leven speelt zich nu af en er kunnen zomaar heel veel mooie dingen aan je voorbij gaan. We stappen we uit de tijdmachine waar we soms onbewust ingestapt zijn.

Hou je koppie er bij (motivatie en doelen stellen voor school of werk)

Deze aflevering is speciaal voor de kids die nu weer thuis les krijgen, maar ook voor hun juffen, meesters en ouders. Motivatie.. wat is dat en hoe krijg je het? Kom er achter door deze podcast te luisteren en mee te doen. Kom deze lockdown door en hou je koppie er bij!

Achter de waterval (omgaan met chaos in je hoofd)

Soms is het chaos in je hoofd en soms praten we onszelf naar beneden. In deze tweede aflevering gaan we in op negatieve gedachten en hoe je daar mee om kunt gaan.

De waardevolle busreis (levenswaarden en daar naar handelen)

In deze eerste aflevering van De Zelfspot kunnen we ontdekken wat jij nou eigenlijk belangrijk vindt en of je daar genoeg aandacht aan geeft. Leef naar je levenswaarden!

Free your Feet

Free your Feet

In onze huidige levensstijl zitten we veel en dragen ook vaak schoenen die de voeten weinig ruimte geven om vrij te bewegen. Hierdoor hebben we bewegingspatronen aangeleerd die niet optimaal zijn voor ons lichaam. Jesse van Oostrum komt een bijzondere workshop verzorgen bij De Zelfspot over Barefoot Running: Free your Feet! Samen met hem kun je met behulp van een aantal oefeningen jouw natuurlijke bewegingspatronen ontdekken.

Bestel alvast jouw eerste bakkie

Bestel alvast jouw eerste bakkie

Mijn naam is Rens, oprichter van De Zelfspot. Ik heb mij een aantal jaar ingezet binnen de psychologische zorg, waar ik veel mensen heb kunnen helpen om de verbinding met zichzelf en anderen terug te vinden. Deze verbinding staat aan de basis van geluk en maakt het...

De Zomer bij De Zelfspot

De Zomer bij De Zelfspot

De zomer is volop aangebroken. Wat de lente heeft doen groeien is gaan bloeien en heeft vorm gekregen. Zo is er ook een heleboel bij De Zelfspot aan het gebeuren. Ten eerste is er veel vooruitgang in de bouw aan de Badhuisstraat, waar nu toch zeker meer en meer...

Als je team vastloopt staan we samen stil

Als je team vastloopt staan we samen stil

Wie in een team werkt kent het wel. Constante veranderingen of juist stilstand, rekening houden met elkaar, vastlopers en ergernissen. Ook staan daar tegenover mooie successen die je samen kan vieren, vriendschappen die ontstaan, trots en het ombuigen van tegenslagen....

Verlangens voor 2023

Verlangens voor 2023

De jaarwisseling staat weer voor de deur. Voor mij is dit een moment om terug te blikken en vooruit te kijken op wat komen gaat. Doe je mee? Voor De Zelfspot waren er hoogtepunten zoals de stranddag, waarbij ik veel blije mensen heb mogen ontvangen. Ook de sessies...

Haags Bakkie Troost

Haags Bakkie Troost

De keuze van de juiste koffie is belangrijk voor een koffiebar. Op de zoektocht naar een koffiebranderij om mee samen te werken moesten gaven smaak én duurzaamheid de doorslag. Wij kwamen uit bij de Roast Factory waar Stefan op zeer fijne en persoonlijke wijze zijn...

Verliesverbinding

Verliesverbinding

Een dierbare verliezen doet pijn. Je kan je stuurloos, machteloos, intens verdrietig, boos of schuldig voelen. Allemaal tegelijk of in golven. De golven van gevoelens overspoelen je dan weer op allerlei momenten. Jaren later, op belangrijke data of juist wanneer je...

De Podcast

De Podcast

Podcast seizoen 2 De Zelfspot is van start gegaan. We trappen af met de droom van Lars van By Life Connected: een wereld waarin mens en natuur in harmonie met elkaar leven. Een droom zo groot, dat het verschil alleen gemaakt kan worden als men leert samenwerken. Dit...

Het begon met een droom

Het begon met een droom

Ik ben Rens. Een sporter, muziekliefhebber en dromer van 32 jaar. Ik ben de trotse oprichter van De Zelfspot. De reden dat ik De Zelfspot opzet heeft te maken met mijn liefde voor het creëren van verbinding tussen mensen en fascinatie voor persoonlijke groei. Voor mij...