Terugblikken op 2023 en vooruit kijken naar 2024

Even een momentje om terug te blikken op 2023. Een bewogen jaar op zo veel manieren. Een jaar dat begon met stilstand, omdat de verbouwing tóch weer wat langer duurde dan gehoopt. Dit zorgde wel voor veel persoonlijke reflectie. Is dit wel het juiste pad? Moet ik niet gewoon weer een vaste baan? Wat moet ik met al die opgebouwde energie?

Deze vragen hebben uiteindelijk tot antwoorden geleid. Die periode heb ik gebruikt om samen met vrienden, de gedichtenbundel ‘Verbonden’ te schrijven. Omdat na een moment van stilstand de verbinding met anderen mij weer aan het lopen zette…

Wat waren jouw momenten van stilstand, reflectie en verbinding in 2023?

In augustus was het zover: ik kon gaan klussen op de Badhuisstraat. Het vuurtje begon weer te branden. Het teken voor mij dat ik op het juiste pad was.

En dan het klussen zelf. Wat een mooi proces. Vooral het samen met mijn vader kunnen bouwen aan mijn droom en waarin we zoveel terug zagen komen van mijn moeder in de studioruimte. Zij die 35 jaar geleden haar yogastudio samen met mijn vader bouwde en nu over onze schouders meekeek.

En dan het resultaat: de opening op 18 november! Een drukke en gezellige dag met fijne betrokkenheid van vrienden van De Zelfspot. Nu zijn we alweer een paar weken bakkies aan het zetten en worden er mooie activiteiten georganiseerd. Maar wat me nog het meest trots maakt zijn de mooie reacties van gasten afgelopen weken.

Waar ben jij trots op dit jaar?

En dan mijn intenties voor 2024… De Zelfspot nog meer op de kaart zetten. Mooie activiteiten hosten en samenwerken met veel inspirerende mensen. Ik geloof erin dat als je iets met liefde, aandacht en volle overgave doet, je dit uiteindelijk ook altijd terug krijgt.

Wat zijn jouw intenties voor 2024?

Ik wens je dat je al je ervaringen uit 2023 meeneemt naar het nieuwe jaar en dat al je dromen voor 2024 mogen uitkomen. En als we daar bij de Zelfspot iets in kunnen betekenen, dan weet je me te vinden.

Tot gauw voor een lekker bakkie!