Free your Feet

Je hebt er misschien wel eens van gehoord of voorbij zien rennen. Sportievelingen die hartlopen op blote voeten. Zo is er ‘The Barefoot Dutchman’ die op dit moment van Los Angeles naar New York aan het rennen is. Wat zit hier achter én wat is het nut van het uitdoen van je schoenen?

Bij De Zelfspot hebben wij onze eigen Barefoot Dutchman om je hier alles over te vertellen!

Jesse van Oostrum is een PhD student op het gebied van neurowetenschappen en wiskunde. Zijn onderzoek gaat over het concept morphological computation, dat beschrijft hoe het brein het lichaam op zo’n manier kan aansturen dat de natuurlijke eigenschappen van het lichaam zoveel mogelijk worden benut.

‘In onze huidige levensstijl zitten we veel en dragen ook vaak schoenen die de voeten weinig ruimte geven om vrij te bewegen. Hierdoor hebben we bewegingspatronen aangeleerd die niet optimaal zijn voor ons lichaam.’

Jesse komt een bijzondere workshop verzorgen bij De Zelfspot over Barefoot Running: Free your Feet!

Samen met hem kun je met behulp van een aantal oefeningen jouw natuurlijke bewegingspatronen ontdekken.

Daarnaast ga jouw eigen barefoot sandalen maken.

‘Deze sandalen geven je voeten de volledige vrijheid om precies te bewegen zoals ze willen. Het ontwerp van deze sandalen is gebaseerd op de huarache sandalen die worden gedragen door de Tarahumara, een stam uit Mexico. Zij staan bekend om hun vermogen om lange afstanden te rennen, tot wel 170 kilometer per keer.’

Tot slot ervaar je hoe de sandalen en nieuw geleerde bewegingspatronen aanvoelen tijdens lopen en rennen.

Voor slechts €30,- is dit een mooie manier om kennis te maken met Barefoot Running op zondag 16 juni van 10:00 tot 13:00 uur.

Voor meer info & aanmelden klik hier