Free your Feet – Workshop Natural Running & Barefoot Sandals

In deze workshop bevrijden we onze voeten en komen we weer in contact met onze natuurlijke (hard)loopbeweging. In het eerste deel van workshop gaan we onze eigen barefoot sandalen maken. Deze sandalen geven je voeten de volledige vrijheid om precies te bewegen zoals ze willen. In het tweede deel van de workshop gaan we met behulp van een aantal oefeningen natuurlijke bewegingspatronen stimuleren die we misschien verleerd zijn door veel te zitten en bewegingsbeperkende schoenen te dragen.

Organizator

Locatie

Info

Free your Feet – Workshop Natural Running & Barefoot Sandals

In deze workshop bevrijden we onze voeten en komen we weer in contact met onze natuurlijke (hard)loopbeweging.

In het eerste deel van de workshop gaan we onze eigen barefoot sandalen maken. Deze sandalen geven je voeten de volledige vrijheid om precies te bewegen zoals ze willen. Het ontwerp van deze sandalen is gebaseerd op de huarache sandalen die worden gedragen door de Tarahumara, een stam uit Mexico. Zij staan bekend om hun vermogen om lange afstanden te rennen, tot wel 170 kilometer per keer.

In onze huidige levensstijl zitten we veel en dragen ook vaak schoenen die de voeten weinig ruimte geven om vrij te bewegen. Hierdoor hebben we bewegingspatronen aangeleerd die niet optimaal zijn voor ons lichaam. In het tweede deel van de workshop gaan van met behulp van een aantal oefeningen onze natuurlijke bewegingspatronen proberen te herstellen.

Tot slot ervaren we hoe de sandalen en nieuw geleerde bewegingspatronen aanvoelen tijdens lopen en rennen.

Jesse van Oostrum is een PhD student op het gebied van neurowetenschappen en wiskunde. Zijn onderzoek gaat over het concept morphological computation, dat beschrijft hoe het brein het lichaam op zo’n manier kan aansturen dat de natuurlijke eigenschappen van het lichaam zoveel mogelijk worden benut.

Datum: Zondag 16 juni
Tijd: 10:00 – 13:00 uur
Kosten: €30,-

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Free your Feet
30,00 ex. TAX -  30,00 inc. TAX
20 available

Purchase Tickets

Checkout Error!

Something went wrong!

Oops, no tickets!

Please browse events and add tickets to check out.

Map