Haags Bakkie Troost

De keuze van de juiste koffie is belangrijk voor een koffiebar. Op de zoektocht naar een koffiebranderij om mee samen te werken moesten gaven smaak én duurzaamheid de doorslag. Wij kwamen uit bij de Roast Factory waar Stefan op zeer fijne en persoonlijke wijze zijn Haagse branderij runt. Dit sluit aan op waar wij bij De Zelfspot voor staan. Rens en Zoé waren op bezoek voor een cupping om verschillende koffie te proeven. Zijn biologische boontjes uit Peru maken vanaf volgend jaar een reis van hun berg in jouw kopje bij De Zelfspot. Het voorproefje is hieronder te zien en op het YouTube kanaal van De Zelfspot.

Maar dan hoor ik je denken, wanneer kunnen wij dat kopje koffie proeven dan?

Ik zal jullie even meenemen in hoe de afgelopen maanden zijn verlopen. Het was een periode van constante aanpassingen. Zowel in mijn persoonlijke leven als tijdens de bouw van De Zelfspot waren er grote obstakels waardoor er op een rem wordt getrapt door iets anders dan mijzelf. Omstandigheden die je overkomen en waar je niks aan kunt veranderen, het zal moeten accepteren, om vervolgens een nieuwe weg te vinden.

Zo waren er in de verbouwing problemen met de levering van materiaal, personeelstekort, gemeentelijk papierwerk en zijn kosten gestegen waarop onderhandelingen met de aannemer volgden. Dit alles is de verantwoordelijkheid van de verhuurder, maar betekende wel dat de bouw stil lag en een vertraging van maanden voor De Zelfspot.

Dit was vervelend omdat ik, Rens, persoonlijk had toegewerkt naar het loslaten van mijn vaste baan een openingsevenement organiseerde (stranddag) en vooral zin had om mijn eigen zaak te starten.