De Podcast

Podcast seizoen 2 De Zelfspot is van start gegaan. We trappen af met de droom van Lars van By Life Connected: een wereld waarin mens en natuur in harmonie met elkaar leven. Een droom zo groot, dat het verschil alleen gemaakt kan worden als men leert samenwerken. Dit begint klein, kent obstakels en vergt veel moed en doorzettingsvermogen. Dit geldt niet alleen voor Lars, maar ook voor alle andere gasten die ik mag ontvangen in de podcast, voor jou en voor mij. Het is dan ook mijn doel met de podcast om jou te laten inspireren, durven dromen en obstakels in het leven aan te gaan. De onderwerpen zijn afwisselend, maar toch zijn er ook veel raakvlakken. Ik daag je uit om herkenning te vinden in de verhalen die in de podcast worden gedeeld en te reflecteren op wat voor jou betekenis heeft.
Dit avontuur begon voor mij met een cursus Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Dit is een behandelvorm waarin er stil wordt gestaan bij wat je als mens belangrijk vindt en hoe je hiervoor in actie kan komen. Ook leer je hierin pijn die inherent is aan het leven accepteren en in actie te komen om het lijden hieronder te verkleinen. Ook is het niet te serieus nemen van je eigen gedachten een belangrijk uitgangspunt. Zelfspot dus. Er komen veel speelse oefeningen in voor die ik graag wilde overbrengen op anderen. Een podcast leek mij een mooie manier om dit te kunnen doen en daarmee ook de geboorte van De Zelfspot in te leiden. Er ontstonden op die manier tien afleveringen, waarvan acht solo door mijzelf ingesproken. Hierin heb ik in afleveringen van een kwartier, onderwerpen behandeld om jou op een speelse manier te laten reflecteren op jezelf. Twee afleveringen van seizoen 1 zijn opgenomen met gasten die hun verhaal met je delen. Johanneke en Annaleid vertelden zeer persoonlijk hun levenservaring. Voor mij waren deze verhalen zeer inspirerend en brachten ze een boodschap over die ik zelf niet had kunnen geven. Het is voor mij belangrijk om mijzelf in het leven te laten inspireren door anderen om zelf verder te kunnen groeien. Waarschijnlijk heb ook jij inspiratie en herkenning van buitenaf nodig om jezelf te prikkelen. Het tweede seizoen is om die reden met gasten opgenomen.

Maandelijks zal ik een podcast op Spotify lanceren. Er is nog ruimte voor meer gasten, dus voel jij de behoefte om ook jou verhaal te delen? Neem dan vooral contact op.