Tipje van de sluier

Er kunnen momenten zijn in je leven dat je een andere werkelijkheid ervaart, een ervaring die impact heeft op hoe je in het leven staat. Soms gebeurt het tijdens een crisis, of je hebt een bijzondere droom, of een beleving in de natuur. In deze bijenkomst gaan we dieper op dit onderwerp in. We luisteren vooral naar elkaars verhalen en leggen kort een link met de oude tradities en mystieke ervaringen van de mens door de eeuwen heen. Je hoeft natuurlijk niet zelf iets te hebben meegemaakt om aan de sessie deel te nemen. We wisselen de verhalen af met meditatieve momenten van stilte en muziek.

Organizator

Locatie

Info

Tipje van de sluier

Er kunnen momenten zijn in je leven dat je een andere werkelijkheid ervaart, een ervaring die impact heeft op hoe je in het leven staat. Soms gebeurt het tijdens een crisis, of je hebt een bijzondere droom, of een beleving in de natuur.

De laatste jaren was er in de media meer aandacht voor wat men de ‘’ bijna-doodervaring ’’is gaan noemen. Pim van Lommel, een bekende cardioloog en schrijver, heeft erover geschreven. Men kijkt tegenwoordig wat makkelijker aan tegen deze zaken, maar tegelijk is er ook nog wel huiver om erover te spreken. Toch is het een veel voorkomend verschijnsel dat zich in de hele wereld manifesteert.

En ……het is van alle tijden. In de pre-moderne tijd werd zo’n ervaring begrepen en ingebed in een traditie met bepaalde rituelen en praktijken. In deze bijenkomst gaan we dieper op dit onderwerp in. We luisteren vooral naar elkaars verhalen en leggen kort een link met de oude tradities en mystieke ervaringen van de mens door de eeuwen heen. Je hoeft natuurlijk niet zelf iets te hebben meegemaakt om aan de sessie deel te nemen. We wisselen de verhalen af met meditatieve momenten van stilte en muziek.

Wanneer: zondag 18 februari
Informatie en aanmelden:
 schaafanja@gmail.com ( Anja Schaafsma)
www.sophiaspirit.nl
www.stadskloosterdelft.nl
Kosten: € 7.50

Map