De keuze van de juiste koffie is belangrijk voor een koffiebar. Op de zoektocht naar een koffiebranderij om mee samen te werken moesten gaven smaak én duurzaamheid de doorslag. Wij kwamen uit bij de Roast Factory waar Stefan op zeer fijne en persoonlijke wijze zijn Haagse branderij runt. Dit sluit aan op waar wij bij De Zelfspot voor staan. Rens en Zoé waren op bezoek voor een cupping om verschillende koffie te proeven. Zijn biologische boontjes uit Peru maken vanaf volgend jaar een reis van hun berg in jouw kopje bij De Zelfspot. Het voorproefje is te zien op het youtube kanaal van De Zelfspot.

Maar dan hoor ik je denken, wanneer kunnen wij dat kopje koffie proeven dan?

Ik zal jullie even meenemen in hoe de afgelopen maanden zijn verlopen. Het was een periode van constante aanpassingen. Zowel in mijn persoonlijke leven als tijdens de bouw van De Zelfspot waren er grote obstakels waardoor er op een rem wordt getrapt door iets anders dan mijzelf. Omstandigheden die je overkomen en waar je niks aan kunt veranderen, het zal moeten accepteren, om vervolgens een nieuwe weg te vinden.

Zo waren er in de verbouwing problemen met de levering van materiaal, personeelstekort, gemeentelijk papierwerk en zijn kosten gestegen waarop onderhandelingen met de aannemer volgden. Dit alles is de verantwoordelijkheid van de verhuurder, maar betekende wel dat de bouw stil lag en een vertraging van maanden voor De Zelfspot.

Dit was vervelend omdat ik, Rens, persoonlijk had toegewerkt naar het loslaten van mijn vaste baan een openingsevenement organiseerde (stranddag) en vooral zin had om mijn eigen zaak te starten.

De Zelfspot knipoog

Inmiddels zijn de bouwwerkzaamheden weer opgestart en is er een datum genoemd in 2023 wanneer deze klaar zouden moeten zijn, voordat ik kan beginnen met het bouwen van de bar en studioruimte.

Wanneer precies.. daar durf ik weinig uitspraken over te doen, maar dat Haagse Bakkie Troost bij De Zelfspot komt er hoe dan ook!

Verlangens voor 2023

De jaarwisseling staat weer voor de deur. Voor mij is dit een moment om terug te blikken en vooruit te kijken op wat komen gaat. Doe je mee? Voor De Zelfspot waren er hoogtepunten zoals de stranddag, waarbij ik veel blije mensen heb mogen ontvangen. Ook de sessies...

Verliesverbinding

Een dierbare verliezen doet pijn. Je kan je stuurloos, machteloos, intens verdrietig, boos of schuldig voelen. Allemaal tegelijk of in golven. De golven van gevoelens overspoelen je dan weer op allerlei momenten. Jaren later, op belangrijke data of juist wanneer je...

De Podcast

Podcast seizoen 2 De Zelfspot is van start gegaan. We trappen af met de droom van Lars van By Life Connected: een wereld waarin mens en natuur in harmonie met elkaar leven. Een droom zo groot, dat het verschil alleen gemaakt kan worden als men leert samenwerken. Dit...

Het innerlijke kind

Ik vond het leuk om als kind wedstrijdjes te doen wie het snelst kon rennen. Ik dook zonder na te denken in het zwembad. Soms danste ik alsof er niemand naar mij keek. Ik kliederde lekker met verf of klei zonder mij druk te maken over het eindresultaat. Ook wilde ik...

Het begon met een droom

Ik ben Rens. Een sporter, muziekliefhebber en dromer van 32 jaar. Ik ben de trotse oprichter van De Zelfspot. De reden dat ik De Zelfspot opzet heeft te maken met mijn liefde voor het creëren van verbinding tussen mensen en fascinatie voor persoonlijke groei. Voor mij...